Blog

Ford Mustang 1968

Historie Ford Mustang: od Poníka až po elektrické SUV

25. 6. 2024

Vznik nápadu Od druhé světové války se Fordu nedařilo vyrobit žádný levný sportovní vůz. Jestli jste viděli film Le Mans ’66, tak si určitě pamatujete scénku, kde se Ken Miles... pokračování »

ford f1

Ford: Napříč historií pickupů a dodávek

31. 5. 2024

Amerika je sama o sobě proslulá jejími velkými auty a Ford s jeho pickupy a dodávky tento fakt potvrzuje. V padesátých letech začal s výrobou dodnes legendárních pickupů. Dodávky se následně na rozdíl... pokračování »

Rolls-Royce_Silver_Wraith_Fixed_Head_Coupe_1952

Přízrak ze 30. let: Rolls-Royce Wraith

23. 4. 2024

Název Wraith, v překladu přízrak nebo duch, poprvé spatřil světlo světa už ve 30 letech minulého století. Jelikož byla výroba vícekrát přerušena, dohromady byl vyráběn pouhých 23 let. Pojďme si... pokračování »

tatra

Historie Tatra – Téměř 175 let stará historie Tatry

26. 3. 2024

Zrození firmy Historie této automobilky sahá přesně do poloviny 19. století, kdy kopřivnický sedlář jménem Ignác Šustala dostal po návratu z praxí ve Vídni na starost stodolu od svého bratra,... pokračování »

Kovozoo veteráni

KOVOZOO veteráni: Když historie automobilů a motocyklů ožívá

23. 2. 2024

V malebném kovovém městečku KOVOZOO se nachází zajímavé muzeum veteránů, kde můžete zažít fascinující oživení historie automobilů. Muzeum veteránů v rámci tohoto originálního areálu, přináší návštěvníkům pohled na vzácné kousky... pokračování »