Blog

Mercedes - Benz 280 W114

Jak vznikla značka Mercedes-Benz a její nejznámější modely: Historie a ikonická auta

30. 9. 2024

Značka Mercedes-Benz je jednou z nejznámějších a nejvýznamnějších automobilových značek na světě. Vznikla v roce 1926, kdy se spojily dvě průkopnické společnosti Daimler Motoren Gesellschaft a Benz & Cie., za... pokračování »

Porsche Traktor Diesel

Traktory od Porsche: sportovní vozy musí počkat

26. 8. 2024

Po pár prvních modelech od Porsche si samotný majitel této značky Ferdinand Porsche chtěl asi odpočinout od sporťáků, a tak se začal podílet kromě automobilového průmyslu i na rozvoji zemědělství.... pokračování »

Mercedes-benz sl prvni generace

Mercedes-Benz SL: Historie a evoluce legendárního kupé

30. 7. 2024

Výroba trvá od padesátých let až dosud a přesto se na význam zkratky SL přišlo teprve před pár lety. Jedno je ale jisté už od samého počátku. Ať už se... pokračování »

Ford Mustang 1968

Historie Ford Mustang: od Poníka až po elektrické SUV

25. 6. 2024

Vznik nápadu Od druhé světové války se Fordu nedařilo vyrobit žádný levný sportovní vůz. Jestli jste viděli film Le Mans ’66, tak si určitě pamatujete scénku, kde se Ken Miles... pokračování »

ford f1

Ford: Napříč historií pickupů a dodávek

31. 5. 2024

Amerika je sama o sobě proslulá jejími velkými auty a Ford s jeho pickupy a dodávky tento fakt potvrzuje. V padesátých letech začal s výrobou dodnes legendárních pickupů. Dodávky se následně na rozdíl... pokračování »