KOVOZOO veteráni: Když historie automobilů a motocyklů ožívá

23. 2. 2024

V malebném kovovém městečku KOVOZOO se nachází zajímavé muzeum veteránů, kde můžete zažít fascinující oživení historie automobilů. Muzeum veteránů v rámci tohoto originálního areálu, přináší návštěvníkům pohled na vzácné kousky veteránů z minulých dob. Součástí KOVOZOO je také veteránský sraz, který se letos uskuteční již po páté, první červnovou neděli.

Kovozoo veteráni

Průvodce historií: Muzeum veteránů

Muzeum veteránů v areálu KOVOZOO ve Starém Městě nabízí stálou výstavu historických automobilů a motocyklů, která byla poprvé zpřístupněna veřejnosti v roce 2019.

Muzeum veteránů ve své expozici prezentuje historické automobily a motocykly od počátku 20. století až po 70. léta. Tyto vozidla jsou v expozici uspořádána tak, aby návštěvníky provedla celou historií automobilů. V současné době je k dispozici více než 50 historických vozidel k obdivování.

Muzeum veteránů v KOVOZOO pravidelně obměňuje svou expozici, která vznikla ve spolupráci se Slováckým Veteran Car Clubem Uherské Hradiště. Výstava zajistí, že každá návštěva je novým objevem.

Na výstavě nemůžeme opomenout ani motocykly, z nichž značky Jawa a ČZ Strakonice mají své zástupce. Každý motocykl nese svůj vlastní příběh, připomínající doby, kdy silnice byly plné dobrodružství a elegance.

kovozoo veterani

Veteránský sraz v KOVOZOO

KOVOZOO není pouze statickým muzeem, ale také centrem pro setkávání vášnivých nadšenců. Veteránský sraz, který se zde pravidelně koná nabízí příležitost propadnout se do atmosféry minulých dob. Návštěvníci mohou nejen obdivovat veterány na výstavě, ale také se mohou zapojit do diskusí, sdílet zkušenosti a nasávat jedinečnou atmosféru.

Tento rok je plný veteránských srazů a akcí, a nesmíme zapomenout ani na veteránský sraz v KOVOZOO.

Veteránský sraz v KOVOZOO se koná v neděli 2. 6. 2024 od 9:00 do 17:00 v areálu KOVOZOO ve Starém Městě. Letos je to již pátý ročník jedinečné veteránské události, která se koná v originálním prostředí – kovošrotu a kovové ZOO. Celý komplex se nachází na původním území staroměstského cukrovaru, což dodává této vzácné akci nezapomenutelný rámec.

Jaký program v letošním roce bude pro návštěvníky připraven?

První červnovou neděli můžete očekávat fascinující výstavu jedinečných vozidel všech možných druhů zahrnující autobusy, traktory, nákladní a osobní auta a motocykly. Součástí bude i soutěž ELEGANCE, která představí desítku nejkrásnějších vozidel.

Návštěvníci mohou prožít vzrušující jízdu historickým parním vlakem a na ruční drezíně. K tomu všemu se můžete těšit na repliky výjimečných vozidel, mezi něž patří elektrokočár Dora, parní motocykl Roper a monokolo. Dále bude možné zhlédnout zajímavou výstavu retro-kočárků. Pro tu správnou atmosféru bude připraven dobový fotokoutek.

Tato akce slibuje přinést nezapomenutelný zážitek všem fanouškům historických vozidel. Přijďte nejen obdivovat nádherné veterány, ale také prožít atmosféru a komunitu, kterou KOVOZOO každoročně přináší.