6 veteránských akcí v roce 2019

16. 12. 2018

Už si dáváte dohromady kalendář s akcemi, které byste chtěli během roku 2019 navštívit? je to rozhodně výborný nápad, neboť předejdete nepříjemnému zjištění, že jste nějakou krásnou veteránskou akci prošvihli. My vám s plánováním trošku pomůžeme.

veterán akce

Grand Veteran 2019

Jedinečná akce, která je považována za oficiální otevření veteránské sezóny pro rok 2019. Všichni významní lidé a významné vozy české historické auto-moto scény tam nebudou chybět. Konat se bude v sobotu 27.4. 2019 v nádherném prostředí areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice. Uvidíte zde historické vozy, historickou vojenskou techniku, motocykly a historické závodní vozy.

Černokostelecké Padesátky

Jedná se o vyjížďku speciálně pořádanou pro malé motocykly s motory do 50 ccm. Černokostelecké Padesátky jsou setkání nadšenců a milovníků starých veteránů a “fichtlů”. Je to v první řadě totiž hlavně přehlídka nejrůznějších motorek vyrobených do roku 1989. V roce 2019 se tento závod odstartuje 4. května ve 14 hodin a startovat bude v Černokosteleckém pivovaru.

Legendy  2019

Tato akce dohromady spojuje fanoušky automobilů a motocyklů. Jedná se o obrovský festival oslavující vše na kolech a je navíc doplněn o nejrůznějšími exhibicemi pro zabavení všech členů rodiny. Na co se můžete těšit? Představeno bude několik stovek motocyklů, vozů a legend motosportu. Čeká na vás vše od Škody až po Cadillac. Již 6. ročník této akce nás čeká 17.5. až 19.5. 2019 v Praze.

Velorexy v Blansku

Pokud jste příznivci legendárních “hadráků”, tak byste na této akci rozhodně neměli chybět. Již 28. sraz legendárních koženkových vozů značky Velorex se bude konat 1.9. 2019 v Blansku. Můžete tedy přijet se svým nádherným kouskem, nebo se o těchto strojích něco zajímavého dozvědět. Budete si je moci dokonale prohlédnout a pobavit se s jejich majiteli.

Ploutvobraní 2019

Dne 14.9. 2019 se bude v Lužné konat sraz amerických i evropských veteránů. Bude se konat přímo v areálu muzea veteránů, tudíž o správnou atmosféru rozhodně nouze nebude. Během dopoledne budou veterány vystaveny a odpoledne se bude konat projížďka na zámek Stekník, kde budou po zbytek dne zaparkovány v zámecké zahradě. Můžete se tak s rodinou vydat na pěkný výlet na zámek, kde budou zrovna “náhodou” vystaveny krásné veterány.

Podzimní MotorTechna

Výstava historických vozidel a trhy vozidel, náhradních dílů a součástí se bude konat 19.10. 2019. Prohlédnout si tady budete moci obrovské množství vystavených historických předmětů na celkové ploše 1 730 metrů čtverečných v zastřešených pavilonech a dalších 11 200 metrů na volné ploše. Odvézt si odtud můžete třeba také historickou literaturu nebo sběratelské předměty. Díky velikosti výstavy si zde každý najde přesně to, co ho zajímá. Nikdo proto z této akce v brně neodjede zklamaný.