Renovace veteránů – jak probíhá a na co si dát pozor

15. 1. 2020

Zjednodušeně řečeno, status automobilového veterána mohou získat vozidla starší 30 let (přičemž rozhodující je rok výroby), která projdou ověřovacím procesem zaměřeným na původ a technický stav vozidla. A i když se váš automobil nepyšní tímto oficiálním označením, ale patří k těm dříve vyrobeným, možná i vás bude zajímat, jak probíhá renovace veteránů.

Specifika renovace veteránů

Ať už se jedná o veterány stále aktivní a často ježděné, nebo spíše o výstavní a sběratelské kousky, opravy a renovace jsou u nich velkým specifikem. Řada jejich komponentů je na běžném trhu už absolutně nedostupná, nebo jsou vyrobeny takovými postupy a za použití takových materiálů, se kterými si současné technologie leckdy nedokáží poradit. V horším případě pak neodborný zásah může napáchat nevratné škody. Materiálové, a co je mnohdy ještě horší – citové.

Kompletní ošetření

A že u takto starých strojů vůbec není těžké k nějakému tomu poškození časem přijít. Mají ovšem svoje nesporné a neopakovatelné kouzlo a pro majitele je těžké přehlížet škrábance, matné světlomety, důlky a propálené sedačky. Proto i automobilovým seniorům nabízíme ozdravný pobyt a kůru v podobě lakování a oprav laku drobných dílů, kompletní lakování, lepení, svařování a rovnání deformací, lokální i celkové rozleštění karoserie (včetně světlometů), chemické, leč zcela šetrné čištění interiéru zahrnující renovaci a opravu kožených a textilních prvků, kompletního mytí vozu, dezinfekce interiéru a klimatizace, renovace disků, opravy promáčklin po krupobití metodou PDR a koneckonců i přípravy vozu na prodej dalšímu majiteli.

Renovace veteránů

Renovace veteránů

S veteránem do kosmetického autoservisu

Péče tedy jaksepatří komplexní a důkladná. V případě renovace a oprav veteránů nelze než doporučit návštěvu specializovaného kosmetického autoservisu, kde vám po prohlídce a konzultaci nabídnou nejlepší možné řešení a způsob renovace. Pochopitelně v nejvhodnějším termínu a za nejlepší možnou cenu. Více rad a tipů naleznete v blogu kosmetického autoservisu.