Nejčastější problémy s veterány a jak je odstranit

19. 8. 2019

K veteránům nepatří jen radost z jejich vlastnictví, ale vyžadují také péči. Tento nádherný koníček zabere dost času, neboť na historickém voze se vždy najde něco, co je potřeba opravit. Pokusili jsme se pro vás vybrat několik nejčastějších problémů, které lidé s veterány mají. Rozebereme si také postup na jejich odstranění.

Korozi řešit okamžitě

Rez prostě ke starým věcem patří a bohužel ani veterány nejsou výjimkou. Ani dokonalá péče nedokáže dokonale ochránit vůz před povětrnostními vlivy. Viditelnou korozi, jako je strupovité místo na karoserii, se snažte co nejrychleji řešit. Jako nemoc se začne zvětšovat, stejně jako cena za opravu. Opravené nebo zachovalé díly navíc doporučujeme chránit proti škrábancům, odřeninám a další korozi – třeba pomocí transparentních auto folií, které prodlouží jejich životnost.

Cadillac Eldorado Biarritz Convertible

Interiér ve špatném stavu

Pocit z interiéru obrovsky ovlivňuje pocit z celého auta. Materiály se ale během let používání opotřebují a již nejspíš nejsou v tom nejlepším stavu. Problémy dokáže vyřešit přečalounění interiéru i volantu a renovace dalších částí interiéru. Jistě to dobře znají vlastníci vozu Velorex.

Plastové a gumové části mají to nejlepší za sebou

S tím úzce souvisí špatně vypadající plastové a gumové části, které se s průběhem let až neuvěřitelně změní. Ani garáž jako zabezpečení veterána stačit nemusí. Kvůli slunci vyblednou a s věkem ztrácí svou pružnost. To má za následek dvě věci. Jsou náchylné k popraskání a neplní svou funkci. Do vozu tedy může začít zatékat, což udělá s interiérem pěknou neplechu. Výměna těsnění je navíc finančně nenáročná a rychlá.

Tip: Zde najdete perfektně zpracované srovnání nejlepších pneumatik na trhu.

Sehnat náhradní díly je někdy oříšek

Díly na veterána si mnohdy v klasických obchodech zaměřených na automobily nekoupíme. Náhradní díly tedy musíte shánět hledáním na internetu nebo na pořádaných akcích a burzách. Hlavně u zahraničních veteránů s nízkým počtem vyrobených kusů tohle může být obrovský problém. Dokončení renovace to nepříjemně posouvá, ale správný díl se nakonec vždy objeví.

Ford Mustang Fastback V8 C Code Aut