5 veteránů, které ve vaší garáži nesmí chybět

25. 5. 2019

Jsou vozy, o jejichž vlastnictví sní snad každý kluk. Tyto sny často přetrvají až do věku, kdy si může člověk svůj vysněný vůz konečně koupit. Ve většině případů to bývají veterány, které nadšenec nemusí chtít jen kvůli požitku, ale takový dobře koupený veterán je investice. Ukážeme si tedy 5 veteránů, které se na veteránských akcích či ve veteránských muzeích těší z obrovského zájmu.

Ford Mustang

Tady snad nemusíme nikoho přesvědčovat. Z legendárního amerického “muscle car” přímo vyzařuje výkon a sebevědomí. Ještě k tomu přidejte burácivý osmiválec a jen málo vozů dokáže Ford Mustang trumfnout. Dokáže být okrasou v garáži, ale také ďáblem na silnici.

Ford Mustang

Chevrolet Corvette

Aerodynamická karoserie a vyzývavý vzhled. Cena Chevrolet Corvette navíc raketově roste a s jejím pořízením byste si měli pospíšit. Mnohými je nazývána nejlepší sportovní americké auto, a konkurenční souboj revoluční Corvetty s Mustangem pozměnil historii amerického motorsportu.

Chevrolet Corvette

Pontiac GTO

Hluboké kořeny tohoto automobilu jsou v automobilových závodech a závodech dragsterů. Pontiac GTO byl nejvýkonnějším silničním automobilem značky a okamžitě se zařadil mezi “muscle cars”. Se svou mohutnou V8 pod kapotou se o chvilku později se stal nejprodávanějším vozem své kategorie.

pontiac gto

Velorex

Legendární český “Hadraplán”. Tento vůz s pouhými třemi koly a koženkovou karosérií je důležitou součástí historie českého automobilismu. Velorex se rozšířil po celém světě a hodnota zachovalých kousků raketovým tempem roste. Historie Velorexu je bohatá a i vy se můžete stát její součástí.

velorex

Škoda 110 R

V souvislosti se Škoda 110 R se můžete setkat s označením „české Porsche z východu“. Sportovní sedačky a maximální rychlost 140 km/h byly v té době opravdovým lákadlem. Škoda 110 R je sběratelský klenot, jelikož zachovalých kusů je v dnešní době velice málo.

Škoda 110 R